Alanya repülőtérAlanya repülőtér transzfer

Alanya tengerparti üdülőváros és Antalya tartomány része Törökország déli partján, az ország mediterrán régiójában, 133 kilométerre Antalya városától keletre.

A félszigeten áll Alanya vára 1226-ból. A város főbb nevezetességei a kastélynál és környékén találhatók. A jelenlegi kastély a meglévő erődítményekre épült, és kettős rendeltetését szolgálta, mint az önkormányzati palota, ami védekezésként szolgálhat támadás esetén. A kastélyon ​​belül található a Szulejmán-mecset, amelyet Szulejmán építtetett. A régi városfalak a keleti félsziget nagy részét körülveszik és járhatóak is. A falakon belül számos történelmi villa található, amelyek az oszmán építészet klasszikus korszakának jól megőrzött példái, a legtöbbet a 19. század elején építették.

A Kızıl Kule (Vörös torony) egy 33 láb magas téglaépület, amely a vár alatti kikötőben áll, és tartalmazza a városi néprajzi múzeumot.

Az Atatürk Háza és Múzeuma is igen népszerű, egy hagyományos oszmán palota benyomását kelti. Az Alanya Múzeum a városban és környékén található régészetnek ad otthont, beleértve egy nagy bronz Herkules-szobrot, kerámiákat és római mészkőcsontokat, valamint a Korán történelmi másolatait.

Alanya tagja a norwichi székhelyű Európai Történelmi Városok és Régiók Szövetségének. 2009-ben a város illetékesei benyújtották az igényt az Alanya-i vár UNESCO Világörökség részévé tételére.

Alanya kultúrája a nagyobb törökországi kultúra szubkultúrája. A város tengerparti elhelyezkedése számos éves fesztivál központi helyszíne. Ezek közé tartozik a Turizmus és Művészetek Fesztiválja, amely május végén vagy június elején kezdődik. A szezon ellentétes végén május utolsó hetében rendezik meg az Alanya Nemzetközi Kulturális és Művészeti Fesztivált, amely egy igen figyelemre méltó török ​​fesztivál. Egyéb rendszeres fesztiválok közé tartozik az Alanya Jazz Days, amelyet 2002 óta tartanak szeptemberben vagy októberben a Kızıl Kule-ban, amely egyébként az önkormányzati néprajzi múzeumnak ad otthont. A Jazz Fesztivál török ​​és nemzetközi jazz zenészeket lát vendégül öt ingyenes koncertsorozatban.

A Suntransfers segítségével gyorsan és egyszerűen lefoglalhatja a repülőtéri transzfert Alanya repülőtéren, megbízható és kedvező árú reptéri transzfer gondoskodik arról, hogy kellemesen induljon külföldi utazása.