Athén repülőtérAthén repülőtér transzfer

Az athéni repülőtér Athéntól 30 km-re fekszik, a repülőtér neve egy korábbi miniszterelnöknek a nevét viseli, aki lehetővé tette az országban a polgári repülést. Ennek jegyében a repülőtér neve Elefthériosz Venizélosz Nemzetközi Repülőtér (ATH), hozzá legközelebb Spáta települése esik.

Athén Görögország legnagyobb és egyben fővárosa, az attikai régióban található. A világ egyik legrégebbi városaként tartják számon, ugyanis története több, mint 3000 évet ölel fel. Emiatt történelmileg és építészeti stílusát illetően, továbbá kultúráját nézve nagyon sokszínű és sokrétű városról van szó. A művészetek, a kultúra, a nyugati civilizáció és a demokrácia bölcsőjeként tartják számon.

A város egy nagy metropolisz, ami központi szerepet játszik Görögország gazdasági, pénzügyi, ipari, tengeri, politikai és kulturális életében. A régészeti kutatások világközpontja. Olyan intézményekkel büszkélkedhet, mint például az Athéni Egyetem, a Régészeti Társaság, valamint számos régészeti múzeum is működik, ideértve a Nemzeti Régészeti Múzeumot és a Bizánci és Keresztény Múzeumot, valamint a Kerameikos Régészeti Múzeumot. Az Akropolisz múzeumban mindenképpen nézzük meg a görögök jellegzetes építészeti stílusához tartozó kariatidákat, vagyis női szoboralakokat. Nagyon szép látványt nyújt az Athéni Székesegyház a belvárosban.

Az Athéni Akropoliszt mindenképpen meg kell említeni, talán a legismertebb szimbólumává vált Athén és Görögország számára. Egy ősi fellegvárként tekinthetünk rá, amely egy sziklás szirten található Athén városa felett, és számos ókori épület maradványait tartalmazza. Ezek nagy építészeti és történelmi jelentőséggel bírnak, a leghíresebb és legismertebb része pedig a Parthenon. Ugyanakkor számos részből áll, ezért érdemes erre több időt is szánni.

A számos történelmi látványosságon túl lehetőségünk van parkokba és állatkertekbe is ellátogatni. Ilyen például a Parnitha Nemzeti Park, amiben több ösvény, szurdok, források, tornyok és barlangok találhatóak. Athén legnagyobb állatkertje az Attica Állatkert, ami 20 hektáros területen terül el, és több, mint kétezer állatnak ad otthont.

Az Athén repülőtéri transzfert a Suntransfers segítségével gyorsan és egyszerűen lefoglalhatja, megbízható és kedvező árú reptéri transzfer gondoskodik arról, hogy kellemesen induljon külföldi utazása.

taxi fare Athens to Piraeus, autóbérlés Athén repülőtér, billeje Athen lufthavn, car rental Rafina Port