San Vitale-templom

San Vitale-templom

A Basilica di San Vitale, vagy magyarul San Vitale-templom egy késő antik-kori templom, amelyet Olaszországban, Ravennában építettek. A 6. századi templom a korai keresztény bizánci művészet és építészet fontos fennmaradó példája. Ez egyike a ravennai nyolc építkezésnek, amely az UNESCO világörökség részeként van számon tartva.

A templomot székesegyháznak nevezik, bár központilag megtervezett kialakítása nem jellemzi a bazilika formáját. A Római Katolikus Egyház “bazilikának” nevezte az épületet, amely a történelmi és egyházi jelentőségű kivételes templomi épületeknek megtisztelő címet kapott.

A templom alapja nyolcszögletű. Az épület ötvözi a római elemeket, mint például a kupola, az ajtók alakja és a lépcsőzetes tornyok. Továbbá bizánci elemekkel is rendelkezik. A templom a gazdag bizánci mozaikjairól a leghíresebb, amelyek meglehetősen jó állapotban megmaradtak. A templom rendkívüli jelentőséggel bír a bizánci művészetben, mivel ez az egyetlen nagy templom I. Justinianus császár korszakából, amely gyakorlatilag sértetlen maradt a mai napig.

Válassza a Suntransfers reptéri transzfer szolgáltatót: