Veszprém


Transzfer Veszprém

Ajánlatkérés a RepteriTranszfer.hu Veszprém transzfer oldalán


Veszprém, a királynék városa

Veszprém városa a Balatontól csupán néhány kilométerre fekszik, így földrajzi adottságai ennél fogva is különösen értékes és érdekes. A várost nevezik egyetemvárosnak, valamint a királynék városának is. Különlegessége továbbá, hogy 2023-ban Európa kulturális fővárosa.

A városban nagyon sok látnivalóval találkozhatunk, érdemes ellátogatni a várnegyedbe, de azon kívül is bőven találhatunk programot. A várnegyedben az egyik népszerű hely a veszprémi érsekség főszékesegyháza, vagy más néven a Szent Mihály székesegyház, mely története egészen a 10. századig nyúlik vissza, egy gótikus altemplommal is rendelkezik. A székesegyházhoz közel lehet fellelni a Szent György-kápolnát. A 13. században, gótikus jegyben épült Gizella-kápolna, valamint a Püspöki Palota, amely a Szentháromság téren található, szintén érdekes lehet. A Gizella-kápolnához tartozik egy 41 méter mély várkút is. A várhegyen található meg István király és Gizella királyné szobra, innen gyönyörű rálátást kapunk a városra. A várkapu, valamint a tűztorony szintén a várnegyedhez tartozik, mint ahogy a Gizella Királyné Múzeum, a Művészetek Háza, a Dubniczay-ház, valamint a Csikász Galéria, ezeket is érdemes meglátogatni, ugyanis a várnegyedet hamar be lehet járni, ezért ha már itt járunk, látogassunk el minél több helyre.

A várnegyeden kívül azonban további lehetőségek adottak. Ilyen a patinás Városháza és Megyeháza, a Viadukt, vagy más nevén a Szent István völgyhíd. Olyan régi, de monumentális építményeket is megtekinthetünk, mint a Cseresznyés kúria, vagy a Meggyesi kúria, valamint a szecesszió jegyében épült épületeket is megcsodálhatunk az Óváros téren. Amennyiben vágyunk a természetbe, remek kikapcsolódásra ad lehetőséget a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, Magyarország egyik legkorábban alapított állatkertje.

Továbbá az Erzsébet-ligetbe és a Szerelem-szigetre is érdemes ellátogatni. Színes kulturális életének köszönhetően több ismert fesztiválnak is otthont nyújt a város. Ilyen a Veszprémi Nyári Fesztivál, az Ünnepi Játékok és az Utcazene Fesztivál. Ezeken túl azonban még sokkal több programlehetőség adott.

Pécs transzfer | Győr transzfer | Sopron transzfer | reptéri transzfer Tapolca | reptéri transzfer Sárvár