Miskolc


Transzfer Miskolc

Ajánlatkérés a RepteriTranszfer.hu Miskolc transzfer oldalán


Miskolc

Miskolc az ország északkeleti részén terül el, közel Egerhez, valamint a szlovák határhoz. Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Székhelye, a negyedik legnépesebb városa az országnak, több mint 150.000-en lakják. Ide nagyon sok család, illetve baráti társaság érkezik kikapcsolódik, ennek megfelelően számos programlehetőség várja az arra érdeklődőket.

Elsők között érdemes lehet meglátogatni a Diósgyőri várat, ami egy középkori vár és Miskolc részét képezi. Gótikus stílusban építették, és vélhetőleg már a 12. század előtt is állt.

A Barlangfürdő szintén mindenképpen említésre méltó. Miskolctapolcán helyezkedik el, barlangban található a fürdőhely. 30 fokos vize nem csak az ízületi problémákra jó, hanem az általános egészséget és közérzetet segíti elő, egész évben működik.

A Pannon-tenger Múzeum földtörténeti és természetrajzi múzeum, ahol érdekes leleteket láthatunk. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark rendelkezik az országban a legkorábbi történettel. A Csanyik-völgyben található. Ennek elődjét még Nagy Lajos hozta létre az 1300-as években. A Bükki Nemzeti Park mellett található, így egyúttal beiktathatjuk a napi programunkba nem csak az állatkertet, hanem a Nemzeti Parkot is.

Külön élményt nyújt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, eredetileg szenet szállítottak benne, de idővel személyszállítássá alakult. Ha már Lillafüreden vagyunk, érdemes meglátogatni a Palotaszállót, mely a Hámori-tó mellett épült a 20. század elején, neoreneszánsz stílusban. Egyúttal tehát a Hámori-tavat is megszemlélhetjük, valamint az itt található, az ország legmagasabb vízesését is nézzük meg. Az Anna-barlang és a Szent István-barlang is érdekes. Az Anna-barlang egy mésztufabarlang, és ilyenből a világon alig néhány létezik csupán. A Szent István-barlangot pedig gyógybarlanggá minősítették.

Több múzeum is található Miskolcon, ezek közül érdemes kiemelni a Magyar Ortodox Múzeumot, mely az Ortodox egyház és ortodox iskolák történetét hivatott bemutatni, az országban egyedülálló ez a múzeum.

Számos helyet végig látogathatunk, hiszen a leírtak csak egy szelete annak a sok látnivalónak, amit Miskolc városa tartogat az ide látogatóknak.