Lisszabon repülőtérLisszabon repülőtér transzfer

A Humberto Delgado repülőtér (LIS) más néven Lisszaboni vagy Portela Repülőtér, egy nemzetközi repülőtér Portugáliában, amely 7 km-re északkeletre fekszik Lisszabon városközpontjától, Portugália fővárosától. A repülőtérre Portugália nemzetközi kapujaként tekintenek. Az utasok számát tekintve ez a 20. legnagyobb Európában.
Lisszabon Európa legnyugatibb fekvésű fővárosa, lakosainak száma fél millió, azonban ha a külvárosi részt is nézzük, 3 milliós városról van szó. Közvetlen az Atlanti-óceán mentén fekszik, az Ibériai-félsziget nyugati részén, így sok szempontból is ideális lehet itt nyaralni, természeti és földrajzi adottságait látva.

Lisszabon egyik legismertebb vonása, hogy bővelkedik az építészeti stílusokban. Így olyan gyönyörű stílusú építményekkel találkozhatunk, mint a román, a gótikus, mánuel, barokk, modern és posztmodern.
A városban számos történelmi sugárúttal és műemlékkel találkozhatunk, ilyen kiemelkedő részei a városnak az Avenida da Liberdade, vagyis a Szabadság sugárút, az Avenida Fontes Pereira de Melo, az Avenida Almirante Reis és az Avenida da República, vagyis a Köztársasági sugárút.

Rengetek múzeum és galéria található meg, ezek közül néhányat érdemes megemlíteni, de természetesen csak a teljesség igénye nélkül, hiszen számos múzeummal büszkélkedhet a város. Érdemes lehet ellátogatni a Nemzeti Ókori Művészeti Múzeumba, és a Nemzeti Erdőmúzeumba is. Továbbá érdekes lehet a Régészeti, a Lisszaboni, a Nemzeti Azulejo Múzeum, a Nemzeti Kortárs Művészeti Múzeum és a Természettudományi és Tudományos Múzeum is.

Nemzetközileg is ismert a Belém Torony, mely a tenger mellett magasodik, továbbá a VII. Edvárd Park is. A Rossio térre is sétáljunk el, ahol a II. Mária Királynő Nemzeti Színház található. A Jerónimos-kolostort is nézzük meg, ugyanis egy UNESCO világörökségi épületegyüttesről van szó, csakúgy, mint a Belém torony. Ami még különösen említésre méltó a Praça do Comércio, a Rua Augusta boltívvel, Lisszabon belvárosában, ami lenyűgöző látványt nyújt az arra érdeklődők számára.

car rental Lisbon Port, taxi fare Faro to Albufeira, taxi fare Lisbon to Sintra, billeje Lissabon lufthavn, autóbérlés Lisszabon repülőtér