Korfu repülőtérKorfu repülőtér transzfer

Görögországban található Korfu szigete, ahol a Korfui Nemzetközi Repülőtér fekszik, hivatalos neve Corfu International Airport “Ioannis Kapodistrias” (CFU), egy kormányzati tulajdonú repülőtér. A menetrendszerinti charter járatokkal Európa különböző országaiból utazhatunk ide. A légi forgalmi csúcs a nyári szezonban van, április és október között.

Korfu vagy más néven Kerkyra egy görög sziget, ami a Jón-tengeren található. Korfu maga a fősziget, amihez még három másik kisebb sziget is csatlakozik: ezek az Eríkusza, Mathráki és Othoní.
Korfu szigetének központi városa szintén a Korfu nevet viseli, ahol 32.000 élnek, illetve a Jón-i Egyetem is itt található meg.

Óvárosa az UNESCO világörökség részét képezi. Főbb részein a velencei korszak épületei találhatók meg, elmondható, hogy építészeti jellegét erősen befolyásolta a velencei építészeti stílus. Utunk során nagyon sok görög templomot láthatunk, például a Szent Spyridon templomot. Valamint számos várat is megszemlélhetünk, úgy mint a Palaio és a Neo Frourio-t, a bizánci stílusú várat, vagyis az Angelokastro-t, valamint a Gardiki és a Kassiopi várakat.
Pezsgő kulturális élete van a szigetnek, nagy múltú zenei, opera és színházi hagyományokkal.

Több múzeumot is meglátogathatunk, így például a Régészeti Múzeumot, az Ázsiai Művészetek Múzeumát, amely a Szent Mihály és a Szent György palotában található, egyedülálló gyűjteménye 12.000 tárgyat és művet foglal magában. Az Antivouniotissa Bizánci Múzeuma pedig eredetileg egy templom, amelyet múzeummá alakítottak át, ritka bizánci műveket mutatva be. Az Aghios Spyridon téren található Bankjegy Múzeum a görög bankjegyek teljes gyűjteményét tartalmazza a függetlenségtől az euró 2002-es bevezetéséig. Valamint érdekes lehet még a Palaio Frourio-ban található Korfu Közkönyvtár is.

A Korfu Filharmonikusok Zenei Múzeuma a Filharmonikusok Társaságának épületében található, partitúrákkal, hangszerekkel, festményekkel és dokumentumokkal, amelyek a 19. századi Jón-szigetek zenei történetével kapcsolatosak.

A szigetnek, illetve Korfu városának fontos évenkénti hagyományőrző fesztiválja a Húsvét, ekkor ugyanis napokon keresztül népünnepélyt tartanak, felvonulással és muzsikával tarkítva.

autóbérlés Korfu repülőtér, Chania repülőtér transzfer