Pena-palota

Pena-palota

A Pena-i Nemzeti Palota és Park Portugáliában található, Lisszabontól megközelítőleg 30 kilométerre nyugatra, néhány kilométerre az Atlanti-óceántól, a portugál Riviérán. A Pena palota és kastély Sintra városához tartozik, e látványossága miatt nagyon kedvelt hely és az erre tévedő utazók előszeretettel látogatják meg e nevezetességet.

Úgy is nevezhetnénk, hogy a romantikus palota, hiszen romantika korabeli stílust tükröz a Sintra hegy tetején magasodó építmény együttes. Érdekessége, hogy szép és tiszta időben még Lisszabonból is látható.

Nemzeti emlékműként van számon tartva, a 19. századi romantika egyik legszebb alkotása, mely az UNESCO világörökség része, és Portugália hét csodájának egyike. A Portugál Köztársaság elnöke és más kormányzati tisztviselők állami alkalmakkor igénybe veszik a palotát, méltósága és fenségessége miatt.

A Park része is említésre méltó, ugyanis kétszáz hektárnyi terület veszi körül a palotát és kastélyt, aminek jelentős részét hatalmas erdő borítja, számos fafajta megtalálható itt, valamint egy labirintus is.

Válassza a Suntransfers reptéri transzfer szolgáltatót: