Palma-Sóller vasútvonal

Palma-Sóller vasútvonal

A Palma-Sóller vasútvonal, vagy másik nevén a Ferrocarril de Sóller a spanyol Mallorca szigetén található. E vasútvonal köti össze Mallorca fővárosát, Palmát Sóller községgel. A vasút menet közben több ponton is megáll, mint például Bunyola és Son Sardina.

Tökéletes választás kipróbálni e kisvasútat, hiszen egyúttal nem csupán Palmát ismerhetjük meg közelebbről, hanem lehetőségünk van Sóller városában is körülnézni. Olyan látnivalókkal találkozhatunk, mint az Eglésia de Sant Bartomeu templom, vagy a Sala Picasso y Sala Miro, ahol Picasso gyűjteményeit tekinthetjük meg.

Ahogy visszatértünk Sóllerből, Palmán és a környező településeken tovább folytathatjuk a felfedező körutat. Olyan további lehetőségeink vannak, mint például Bellver vára, a Marineland, ami egy hatalmas aquapark, a Playa de Cala Mayor, mely Palma egyik legszebb és leghangulatosabb belvárosi része, egyúttal partszakasza. Itt lehetőségünk van a helyi gasztronómiai csodáknak hódolni, mint ahogy vásárolni, csakúgy mint megmártózni a Baleár-tenger kellemes vizében.

Ha tehát Mallorcán járunk, mindenképpen érdemes meglátogatni a Port de Soller üdülővárost.

Válasszon a Suntransfers reptéri transzfer szolgáltató ajánlataiból: