Győr


Transzfer Győr

Ajánlatkérés a RepteriTranszfer.hu Győr transzfer oldalán


Győr, a folyók városa

Győr Magyarország északnyugati részén helyezkedik el, Pozsony és Bécs néhány tíz kilométeres távolságra található meg a várostól.

Győr nagyon sok stílust és korszakot ötvöz építészetében, így a barokktól kezdve az eklektikusságig és a modernitásig számos építményre látunk példát. Jártunkban-keltünkben szebbnél szebb templomokat, palotákat, múzeumokat, parkokat láthatunk.

A győri Bazilika különlegessége, hogy alapjait már Szent István korában letehették, így már a 11. századból van róla feljegyzés. Ehhez a későbbiekben épült egy gótikus kápolna, amiben egy fontos ereklyét tartanak, Szent László hermáját, valamint Boldog Apor Vilmos püspök sírhelyét is itt lelhetjük fel.

A Karmelita templom és rendház és a Loyolai Szent Ignác bencés templom szintén megéri, hogy megnézzük, mert nagyon szépek. Amennyiben természet közelbe vágyunk, úgy a Radó-szigetre is érdemes ellátogatni, egy sétát tenni.

Kulturális intézményei közül kiemelkedő a Győri Nemzeti Színház és a Vaskakas Bábszínház. De híres a Győri Balett és a Győri Filharmónikus Zenekar is. Győrt fesztiválvárosként is számon tartják, mivel az év során több fesztivált is megrendeznek, és ezzel sokakat csalogatnak a kultúra egyik legszínesebb városába.

Akik fürdeni is szeretnének, megtehetik, mivel nemrégiben nyílt meg a gyógyvízéről ismert Rába Quelle Fürdő.

A városban több felsőoktatási intézmény is működik, így egyetemvárosként is emlegetik, aktív egyetemi élettel, sok fiatallal. Ilyen intézmény a Széchenyi István Egyetem és a Győri Hittudományi Főiskola.

A Magyar Tudományos Akadémiának is megtalálható a regionális központja, így Győr szellemi élete is kimagasló.

Azonban ha lazítani szeretnénk, és akár családdal mennénk, jó kikapcsolódásra ad lehetőséget a Xantus János Állatkert, ahol számos állatfajt láthatunk, és akár egész napos programra ad lehetőséget.

Ha már a belvárosban járunk, feltétlenül nézzük meg a Városházát, mely szintén páratlan látványt nyújt. Ez az összkép azonban az egész belvárost illeti, hiszen patinás épületekkel övezett a belvárosi rész, kellemes sétákat tehetünk.