Mallorca repülőtérMallorca repülőtér transzfer

A Palma de Mallorca Nemzetközi Repülőtér (PMI) Spanyolországban található Mallorca szigetén. Hivatalos neve mellett van egy másik ismert neve is: Son Sant Joan Airport. Mindössze 8 km-re keletre fekszik Mallorca szigetének fővárosától, Palmától. A madridi és a barcelonai repülőtér után a harmadik legnagyobb repülőtér Spanyolországban. Fontosabb légitársaságok a Ryanair, EasyJet, Air Europa.

Mallorca a Baleár-szigetek legnagyobb szigete, amely Spanyolország részét képezi és a Földközi-tengeren található, hivatalos nyelve a katalán. A sziget fővárosa Palma, egyben a Baleár-szigetek autonóm közösségének fővárosa. A sziget lakóinak száma közel 1 millió lakos.

A sziget „meghódítása”, lakhatóvá tétele Ludwig Salvator főherceg nevéhez fűződik az 1800-as évek második feléből. Chopin a híres lengyel zeneszerző és zongoraművész is töltött itt időt, ami alatt több műve is született.
Nagyon népszerű és híres a hely az ide látogató vagy itt élt nagy írók és költők, valamint festők körében. Így nagyon gazdag az irodalma, zenéje, művészete, de további említésre méltó hírnévnek örvend Mallorca gasztronómiája is.

Ha itt járunk érdemes megnézni több nevezetességet és látványosságot. Gyönyörű látványban lehet részünk, ha megszemléljük a katolikus, román gótikus stílusban épített Santa Maria Katedrálist Palma-ban, vagy a Bellver Várat, ami gótikus stílust képvisel és mindössze 3 km-re található meg a város központjától. A városon kívül is érdemes tenni egy nagyobb túrát, az UNESCO világörökség részeként számon tartott Serra de Tramuntana hegy nagyszerű lehetőség lehet erre.

Valldemossa nevű faluba is látogassunk el, ha már a szigeten járunk, hiszen itt található a Királyi Palota, ami a 14. században épült. De további kis hangulatos településeit is érdemes meglátogatni, mint Sa Calobra vagy Ses Salines.

Több nagyon kellemes partja van Mallorca szigetének, ilyen például az Aerial of Cala Llombards beach, a Platja de Palma beach és a Aerial of Platja de Palma beach.

A Suntransfers segítségével gyorsan és egyszerűen lefoglalhatja a repülőtéri transzfert Mallorca szigetén, megbízható és kedvező árú reptéri transzfer gondoskodik arról, hogy kellemesen induljon külföldi utazása.

car rental Palma Port, taxi fare Palma to Llucmajor, billeje Mallorca lufthavn, autóbérlés Mallorca repülőtér