Madrid repülőtérMadrid repülőtér transzfer

A Spanyolországban található Adolfo Suárez Madrid–Barajas repülőtér (MAD), rövidebb és közismert nevén Madrid–Barajas repülőtér Spanyolország legforgalmasabb és legnagyobb repülőtere, Európában a második legnagyobb kiterjedésű, a Párizsi Charles de Gaulle repülőtér után. Utasforgalmat tekintve pedig a hatodik helyet foglalja el Európai viszonylatban nézve. Mindösszesen alig 10 km-re található Madridtól.

Madrid Spanyolország fővárosa, 3,3 millióan lakják, azonban ha a külterületeit is nézzük, 6,5 millióan. Európa második legnagyobb fővárosaként tartják számon. Nagyon gazdag és színes kulturális élettel rendelkezik. A legismertebb az úgynevezett Művészeti Háromszög, amely a Paseo del Prado mentén helyezkedik el és három fő múzeumot foglal magában: a Prado Múzeumot, a Thyssen Bornemisza Múzeumot és a Reina Sofía Múzeumot. A Prado Múzeum és művészeti galéria külön is kiemelkedő, amely a világ egyik legszebb európai művészeti gyűjteményét képviseli a 12. századtól a 19. század elejéig. A gyűjtemény olyan híres festők alkotásaiból áll, mint például Goya, Velázquez, El Greco, Rubens, Titian, Hieronymus Bosch, José de Ribera alkotásaiból.

Számos múzeum és kulturális intézmény közül érdemes még megjegyezni a Nemzeti Régészeti Múzeumot, vagy a Természettudományi Múzeumot.

Az Auditorio Nacional de Música a klasszikus zenei koncertek fő helyszíne Madridban. A Teatro Real Madrid fő operaháza, közvetlenül a Királyi Palota előtt található meg, impozáns környezetben.

Amennyiben a bohém művészeteknek is hódolunk, a legjobb városban keressük azt, hiszen Madrid ismert bohém kultúrájáról, valamint művészetéről. Az alternatív és expresszív művészeti előadásokat leginkább a város központjában lelhetjük fel, érdemes felkeresni spanyolul az Ópera-t, Antón Martín-t, Chueca és Malasaña-t. Madridban több fesztivál is zajlik, köztük az Alternatív Művészetek Fesztiválja.

Ugyanakkor ne felejtsük el a spanyol konyhát se. A madridi gasztroélet igazán sokszínű, teli jellegzetes spanyol ételekkel. Sétánk során számos étteremmel és vendéglátóegységgel találkozhatunk, érdemes a különleges ízvilágot kipróbálni, néhány jellegzetesen spanyol ételt kóstolni.