Sopron


Transzfer Sopron

Ajánlatkérés a RepteriTranszfer.hu Sopron transzfer oldalán


Sopron, a hűség városa

Sopron Győr-Moson-Sopron Megye megyei jogú városa, a leghűségesebb városnak nevezik. Karnyújtásnyira található az osztrák határ, valamint Bécs is csupán néhány tíz kilométerre fekszik a magyar várostól. Kedvező fekvése miatt népszerű és látogatott városról van szó.

Történelmileg igen gazdag, bővelkedik a látnivalókban. Elsőként a belváros említhető meg, amely olyan részekből áll, mint a Fő tér, ahol a Szentháromság szobor található, vagy a Széchenyi tér, ahol a Széchenyi családnak is volt a birtokában egy ház. A Hűségzászló a Széchenyi téren látható, ez jelképezi, hogy Sopron maradt magyar város az elcsatolás idején.

Szintén itt található a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ, amely egy eklektikus stílusú építményt foglal magában, illetve a város szellemi és kulturális életét öleli fel.

Olyan további látnivalókkal találkozhatunk utunk során, mint a barokk stílusú Esterházy-paloták. A Városháza is szép látványt nyújt, de említhető a Storno-ház, ami barokk-neoreneszánsz stílust képvisel. A Fabricius-háznak pedig az a története, hogy az alapjai Római kori alapokon nyugszik.

Vallási építményeket is bőven találunk. Ilyen például a Nagyboldogasszony-templom, vagy népiesen kecske-templom. Ez a 13. században épült, gótikus stílusban. A Káptalan-termet pedig az teszi híressé, hogy ez az egyik olyan építmény, ami igen jó állapotban maradt fenn. A Szent György és a Szent Mihály templomok is gyönyörű látványt nyújtanak, de említésre méltó az evangélikus templom, az Ózsinagóga, amely a középkorból maradt ránk, valamint az Ortodox zsinagóga.

Ezeken túl még olyan érdekességekkel találkozhatunk, mint a város jelképe, az 58 méter magas Tűztoronnyal, amit a Fő téren láthatunk. Kilátók is bőven akadnak, itt említhető meg a Sörházdombi, a Hubertusz és a Károly-kilátó.

Sopron több ismert és híres fesztiválnak is otthont ad évről évre, ilyen a Tavaszi Fesztivál, a VOLT, vagy az Ünnepi Hetek. Program tehát bőven akad a városban, érdemes ellátogatni.