Chania repülőtérChania repülőtér transzfer

A “Ioannis Daskalogiannis” vagy más néven Chania nemzetközi repülőtér(CHQ) Kréta második legforgalmasabb repülőtere az Akrotiri-félszigeten, a Souda-öböl közelében található a 14 kilométerre fekvő Chania városától. Évente több mint 2 millió utas fordul meg ezen a repülőtéren.

Chania Kréta sziget legnyugatibb részén található, gazdag történelemnek és kultúrának köszönhetően Chania régiója megőrizte tradícionális jellegét, ahol a velencei, a török, a hagyományos és a modern építészet harmóniában él egymás mellett. Chania városa a régészeti kutatások szerint az ókori Kydonia romjaira épült, amelyet a mitológia szerint Kydon király alapított, és amely Homérosz szerint Kréta egyik legfontosabb városa volt. Az évszázadok során a különböző civilizációk építészeti örökségének köszönhetően, az óvárosban tettséta egy igazi időutazás, velencei kúriák, a szökőkutak és a templomok jól megőrzött történelmi emlékek között kalauzolnak az utcák, a város velencei kikötője Kréta nyugati részének egyik legfőbb látnivalója, a régi kikötőnél található világító toronnyal.

A chaniai nyaralás a csodálatos tengerpartokon való pihenést, a történelmi látogatásokat és az autentikus élet tapasztalását ötvözi. A sziget nyugati partján található leglenyűgözőbb strandok Balos, Elafonissi ésFalassarna, míg a további partszakaszokon számtalan más csodálatos strand megtalálható, üdülőhelyektől az eldugott öblökig.

Chania egy festői kisváros, amelyet érdemes megismerni, ahol szinte biztosan tovább marad, mint ahogy tervezte, élvezni fogja a finom ételeket, a csodálatos kikötőt, a régi épületeket, a nagyszerű építészeti örökségeket a keleti és nyugati civilizációk keveredését.  Kréta szigetén tervezett nyaralásához közvetlenül a chaniai reptéren az összes nagyobb nemzetközi és helyi autókölcsönző kínálata megtalálható.

A főszezonban az esetleges sorban állás elkerülése miatt érdemes előre foglalni autót online. A Discover Cars egyszerű keresést biztosít, az átvétel helye és az átvétel – leadás dátumának megadásával elérheti az aktuális ajánlatokat Chania repülőtéren.

A Suntransfers segítségével gyorsan és egyszerűen lefoglalhatja a repülőtéri transzfert Chania repülőtéren, megbízható és kedvező árú reptéri transzfer gondoskodik arról, hogy kellemesen induljon külföldi utazása.