Pécs


Transzfer Pécs

Ajánlatkérés a RepteriTranszfer.hu Pécs transzfer oldalán


Pécs, a kultúra városa

Pécs délnyugaton helyezkedik el, az ország ötödik legnépesebb városa. Pezsgő szellemi és kulturális élet jellemzi, számos látnivalót és élményt nyújtanak többek között a színházai, múzeumai, templomai, de szintén említésre méltó a pécsi gasztronómia; íz- és borvilág is.

Szellemi sokszínűsége olyan helyekben nyilvánul meg, mint például a múzeumai: egyik legismertebb a Zsolnay Múzeum. Itt a híres gyár alkotásait tekinthetjük meg, valamint a Zsolnay család történetét. A másik ismert a Csontváry Múzeum, melyben Csontváry Kosztka Tivadar festményeit láthatjuk. Szép látványt nyújt a Postamúzeum is, amely a belvárosban helyezkedik el, eklektikus stílusa teszi igazán különlegessé az építményt. Egy másik jelentős múzeum a Victor Vasarely Múzeum. Ezeken túl még számos más múzeumba látogathatunk el, ezek csupán ízelítők egy sokkal színesebb palettáról.

Színházak közül is néhányat érdemes megemlíteni, mint például a Pécsi Nemzeti Színházat vagy a Janus Egyetemi Színházat.

Ha már Pécsen járunk mindenképpen látogassunk el a Zsolnay Kulturális Negyedbe. Érdekessége, hogy 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet megkapta, ekkoriban alakították ki a Negyedet, ami magában foglalja a Gyugyi-gyűjteményt, a Zsolnay Múzeumot és a Mauzóleumot.

Vallási építményei közül kiemelkedő a pécsi székesegyház, amelynek az alapjait már a 11. században letették, és mai formáját a 19. századra nyerte el, de szintén látványos a zsinagóga is, mely a gyönyörű Kossuth téren található meg. A püspöki palota és a Kálvária-kápolna szintén érdekes lehet. A pécsi ókeresztény sírkamrák pedig kifejezetten a történelem szerelmeseinek nyújt nagy élményt. A Jakováli Hasszán dzsámija pedig az ország egyik legismertebb török építészeti remekműve, a dzsámi és a minaret együtt található meg, kifejezetten jó állapotban maradt ránk a régi korokból. De hasonlóan izgalmas lehet a Gázi Kászim pasa dzsámija vagy az Idrisz Baba türbéje is.

Ezeken túlmenően számos más érdekes helyszínt, építményt és programot találhatunk magunknak, ugyanis Pécs bővelkedik a látnivalókban.