Rimini repülőtérRimini repülőtér transzfer

Rimini repülőtere az olasz filmrendező és forgatókönyvíróról, Federico Felliniről kapta. Így a hivatalos neve Federico Fellini nemzetközi repülőtér (RMI), korábbi neve pedig Rimini Miramare repülőtér. Olaszország egyik repteréről van szó, ami Riminitől és Miramaretől mindösszesen alig néhány kilométerre helyezkedik el. Néhány és főleg szezonális járatot fogad és indít, így például forgalmat bonyolít a Ryanair, Malta Air és a Lufthansa légitársaság.

Rimini megyében található Rimini városa, ahol 150.000 élnek, közvetlen az Adriai-tengerpart mentén fekszik, San Marino a közelben, és szintén nem nagy távolságra Firenze és Bologna.

A városban rengeteg látnivaló fogad minket. Az olaszok számára a múzeumok, színházak, művészetek, építmények kiemelten is fontosak, és ezekben Rimini is bővelkedik. Fő múzeuma a Museo della Città, mely több részleggel is szolgál az érdeklődők számára, így például a régészetet kedvelőknek is kedveznek, továbbá a Halász és Tengerészmúzeum, valamint a Fellini Múzeum, ugyanis nem véletlenül viseli a rendező nevét a reptér és egy múzeum is, hiszen Federico Fellini személyében a város szülöttjéről van szó. További múzeumok még például a Kagylómúzeum, a Repülőmúzeum és a Motorkerékpár múzeum.

1617-ben nyitotta meg kapuit Európa egyik korai Könyvtára, a Gambalunghiana Könyvtár, ami Alessandro Gambalunga nevéhez fűződik.

A színházi élet mindig is pezsgő volt Riminiben, már 1681 óta aktív színházi élet folyt. Az 1800-as években épült a Vittorio Emanuele Színház, amihez Giuseppe Verdi neve is fűződik. Ez a színház a későbbiekben a Teatro Amintore Galli nevet kapta.

Számos templomot és építményt is találunk Rimini utcáin sétálva. Így például a gótikus stílusban épült Tempio Malatestiano, vagy Sant’Agostino temploma, ami a 13. században, épült. A Palazzo dell’Arengo pedig az igazságszolgáltatás és a polgári közigazgatás székhelye volt a 14. századtól kezdve.

Az Augustus boltív pedig különösen is visszarepít az ókori Itáliába, ugyanis ez a boltív i. e. 27-ben épült, mai napig áll, és mindösszesen egy kapuja van, ami kilenc méter magas.

A Suntransfers segítségével gyorsan és egyszerűen lefoglalhatja a repülőtéri transzfert Rimini repülőtéren, megbízható és kedvező árú reptéri transzfer gondoskodik arról, hogy kellemesen induljon külföldi utazása.

autóbérlés Bari repülőtér, autóbérlés Pisa repülőtér