Thessaloniki repülőtérThessaloniki repülőtér transzfer

A Thessaloniki Repülőtér, hivatalos nevén Thessaloniki Airport “Makedonia” (SKG), korábban Mikra Repülőtér Thessaloniki, más néven Szaloniki városához tartozik, ami a második legnagyobb városa Görögországnak. Szalonikitől 13 km-re délkeletre, Thermi városában található. A reptér az Athén Nemzetközi Repülőtér és a Heraklion Nemzetközi Repülőtér után az ország harmadik legnagyobb repülőtere.

Szaloniki nagyvárosi területén 1 millióan élnek, elhelyezkedése tekintetében a Közép-Makedóniai régió székhelye.
Kulturális fővárosként is számon tartják, mivel pezsgő és színes kulturális élet jellemzi, ez köszönhető a helyi lakosoknak, valamint az ide látogató turistáknak is. Megemlíthető, hogy 1997-ben Európa Kulturális Fővárosa címet kapott. Kiemelhető a város fő színháza, az Észak-Görögországi Nemzeti Színház, a Nemzeti Színház valamint a Királyi Színház, továbbá amfiteátrum-szerű színházak is találhatóak a városban. Az opera székhelye a Thesszaloniki Koncertteremben található, amely Görögország egyik legnagyobb koncertterme. Az Olympics Színház, a Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztivál helyszíne, valamint számos mozi található még meg, ha a film szerelmesei vagyunk.

További kikapcsolódási lehetőségként jó, ha tudunk arról, hogy a város híres a bevásárló és élénk utcáiról. A Tsimiski utca és a Proxenou Koromila sugárút a város leghíresebb bevásárló részeként számon tartottak. Ezek a helyek Görögország legdrágább és egyben exkluzív főutcái közé sorolhatóak. A város ad otthont Görögország egyik legismertebb és legrangosabb szállodájának, a Makedonia Palace szállodának, és a Hyatt Regency Kaszinónak. Ez Görögország legnagyobb kaszinója és az egyik legnagyobb Európában. Valamint a Waterland, ami Délkelet-Európa legnagyobb vízi parkja. Több parkot, valamint állatkertet is meglátogathatunk.

A város gazdag és sokszínű története miatt Thesszalonikiben sok múzeum található, amelyek a történelem számos korszakával foglalkoznak. A város két legismertebb múzeuma közé tartozik a Thesszaloniki Régészeti Múzeum és a Bizánci Kultúra Múzeuma.

Érdekes lehet továbbá a város egyik legmodernebb múzeuma a Thesszaloniki Tudományos Központ és a Technológiai Múzeum, ez Görögország és Délkelet-Európa egyik legfejlettebb közintézménye.

A Suntransfers segítségével gyorsan és egyszerűen lefoglalhatja a repülőtéri transzfert Thessaloniki repülőtéren, megbízható és kedvező árú reptéri transzfer gondoskodik arról, hogy kellemesen induljon külföldi utazása.

autóbérlés Thessaloniki repülőtér, Chania repülőtér transzfer