Debrecen


Transzfer Debrecen

Ajánlatkérés a RepteriTranszfer.hu Debrecen transzfer oldalán


Debrecen, a civis város

Debrecen az ország keleti részén található, a harmadik legnépesebb város Magyarországon, lakosainak száma 200.000 fő, Hajdú-Bihar Megye székhelye.

Turizmus tekintetében az egyik legnagyobb forgalmú város az országban, számos programot kínál egész évben, valamint állandó látnivalók, kiállítások jellemzik.

A város egyik legismertebb építménye, egyben szimbóluma a Debreceni Református Nagytemplom. Az ország legnagyobb református temploma. Szintén régi múltra tekint vissza a Református Kollégium, ami jelenleg is a város egyik fő oktatási intézményeként van számon tartva. Ehhez tartozik a Református Kollégium Múzeuma, ami magába foglalja a képtárat, könyvtárat és az iskolatörténetet. A Megyeháza és a Városháza is különleges képet nyújt a számunkra, az épületek szép és patinás külseje is megéri, hogy megnézzük. A Debreceni Egyetem épületegyüttese is lenyűgöző. Az egyetem magába foglalja többek között az Orvostudományi és az Agrártudományi Egyetemet. Ha már oktatás, akkor még meglátogathatjuk a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolát. A Szent Anna Székesegyházat is érdemes meglátogatni.

A Régiposta étterem különlegessége, hogy a legrégebbi fennmaradt debreceni lakóház, ami az 1600-as évek végén épült. A Nagyerdő a másik szimbóluma a városnak. Megtalálható benne gyógyfürdő, állatkert, tó, vidámpark, valamint egyetemi épület is. A fürödni vágyók is megtalálják a kedvükre való helyet: az Aquaticum Gyógyfürdőt. Szintén ismert a Déri Múzeum, olyan híres festő képeivel, mint például Munkácsi Mihály alkotásaival. A Füvészkert és az Állatkert pedig azoknak adhat szórakozást, akik a Nagyerdővel együtt szeretik a természetet, és szívesen kimozdulnak szabadtéri programokra is.

Minden év augusztusában megrendezésre kerül a városban a Virágkarnevál, melynek híre megy, hiszen ekkor rengeteg virágból készítenek el virágkompozíciókat, melyek mérete több méteres is lehet, ezzel nagy látványosságot nyújtva az erre a kulturális eseményre ellátogatók számára.

Továbbá még van lehetőség erdei vasúton közlekedni és Emlékmúzeumokat látogatni, mint a Holló László és a Medgyessi Ferenc emlékházak.