Barcelona repülőtérBarcelona repülőtér transzfer

Barcelona repülőterének hivatalos neve Josep Tarradellas Barcelona-El Prat repülőtér (BCN), de ismert a korábbi neve, Barcelona-El Prat, mely 12 kilométerre található Barcelona központjától délnyugatra, a spanyolországi Katalóniában. Az ország második legnagyobb és legforgalmasabb repülőtere, Európában pedig a hatodik.

Barcelona Spanyolország északkeleti partján található, az ország második legnagyobb városa, és a katalánok fővárosa. A városban több mint másfél millióan élnek. A Földközi-tenger egyik legnagyobb városáról van szó.

Legismertebb látványossága a Barri Gòtic, vagyis a gótikus negyed. Történelmileg nagyon sokszínű, ezért sokféle kor építményeit megcsodálhatjuk. Számos épület a világörökség része. Például Antoni Gaudí építész munkája, a Sagrada Família, mely egy máig épülő templom, amelyet még az 1800-as évek végén kezdtek el építeni. Néhány további UNESCO világörökség díjas: a Güell Park, a Casa Milà, a Palau de la Música Catalana, ami egy koncert hall, és a Hospital de Sant Pau.

Gyönyörű látványt nyújt a Szent Kereszt és a Szent Eulália székesegyház, melyet gótikus stílusban építettek meg az 1300-as években. Két gótikus bazilika is van: a Santa Maria del Mar és a Santa Maria del Pi. De román stílusú templomot is találhatunk, mint például a Sant Pau del Camp-ot. Palau Reial Major pedig a középkori királyok rezidenciájaként ismert.

Szintén látványosság a királyi hajógyár, mely gótikus stílusú, mint ahogy a Pedralbes kolostor is. Érdekesség lehet még a Columbus-emlékmű, ami egy 60 méter magas emlékmű Christopher Columbus felfedező előtt tisztelegve.
Az Arc de Triomf pedig egy diadalív, amelyet az 1888-as barcelonai kiállítás alkalmából építettek. Valamint még a Barcelonai Egyetem történelmi épületei is említésre méltóak.

Ezek mellett számos múzeumot, parkot, strandot látogathatunk meg. Múzeumok közül ajánlható a Katalóniai Nemzeti Művészeti Múzeum, parkok közül pedig a Parc de la Ciutadella. A partok, strandok közül is kedvünkre válogathatunk, ugyanis hét stranddal rendelkezik Barcelona.

A Suntransfers segítségével gyorsan és egyszerűen lefoglalhatja a repülőtéri transzfert Barcelona repülőtéren, megbízható és kedvező árú reptéri transzfer gondoskodik arról, hogy kellemesen induljon külföldi utazása.

taxi fare Barcelona to Lloret de Mar, car rental Barcelona port, billeje Barcelona lufthavn