Brüsszel repülőtérBrüsszel repülőtér transzfer

A Brüsszeli repülőtér (BRU), vagy más néven Brussel-Nationaal, illetve Bruxelles-National, vagy Luchthaven Zaventem-nek is hívják. Egy nemzetközi repülőtér, ami északkeletre található Brüsszeltől, Belgium fővárosától. 2019-ben több mint 26 millió utas fordult meg a reptéren, így tehát elmondható, hogy Európa egyik legforgalmasabb repülőtere.

A belga főváros az ország közepén található és megközelítőleg 2,5 millióan élnek itt. Olyan városokhoz van közel, mint Gent vagy Antwerpen.

Brüsszelre, mint az építészeti stílusok fellegvárára ismerhetünk rá, hiszen nagyon változatos stílusok jelennek meg, úgy mint a gótikus, a barokktól kezdve a posztmodern stílusig valamennyi a szemünk elé tárul. Egy ilyen gyönyörű stílusú építmény a Grand Place, mely az UNESCO Világörökség része. A Szent Mihály és a Szent Gudula brabantinai gótikus székesegyház kiemelkedő jellemzője Brüsszel belvárosának. A főtéren a 15. századi Városháza található, a neogótikus Kenyérház és a Brüsszeli Céhek barokk céhházai. A Manneken Pis pedig egy jól ismert szökőkút és bronzszobor, ami a város egyik szimbóluma.

A 18. és 19. század neoklasszikus stílusa jelenik meg a Royal Quarter vagy Coudenberg, Brüsszel parkja és a Királyi tér képviseletében. Ilyenek például a királyi palota, a Coudenberg-i Saint-Jacques-templom, a Nemzet Palotája (vagy másképpen a Parlament), az Akadémia palotája, a lotharingiai Károly-palota, a Flandria gróf palotája és az Egmont-palota.

A belvároshoz közel, zöldebb környezetben találhatók a Parc du Cinquantenaire vagy Jubelpark diadalívével és múzeumokkal, Laekenben pedig a laekeni királyi kastély és a királyi tartomány nagy üvegházakkal.

Különösen szembetűnőek a szecessziós stílusú épületek. Ilyen például a Stoclet-palota, amely szintén az UNESCO Világörökség része.

Érdemes lehet megnézni az Atomiumot, mely egy szimbolikus 103 méter magas modernista épület, a Heysel-fennsíkon található.

Brüsszelben több mint 80 múzeum található. Ilyen például a Királyi Képzőművészeti Múzeum és a BELvue Múzeum. A Hangszer Múzeum, mely a Királyi Művészeti és Történeti Múzeum része, és nemzetközi szinten híres a több mint 8000 hangszer-gyűjteményéről.

Brüsszelben a repülőtéri transzfert a Suntransfers segítségével gyorsan és egyszerűen lefoglalhatja, megbízható és kedvező árú reptéri transzfer gondoskodik arról, hogy kellemesen induljon külföldi utazása.