Sevillai katedrális

Sevillai katedrális

A Szent Mária-székesegyház, ismertebb nevén sevillai székesegyház, egy római katolikus székesegyház Sevillában, Andalúziában, Spanyolországban. 1987-ben az UNESCO a világörökség részeként vette nyilvántartásba, a szomszédos alcázari palotakomplexummal és az Indiai Általános Levéltárral együtt. Ez a világ negyedik legnagyobb temploma, valamint a legnagyobb gótikus templom.

Miután elkészült a 16. század elején, a sevillai székesegyház kiszorította Hagia Sophiát, mint a világ legnagyobb katedrálisát, amelyet a bizánci templom közel ezer éve birtokol.

A sevillai székesegyház 1478-ban aragóniai keresztelésnek a helyszíne volt, II. Ferdinánd aragóniai katolikus uralkodó és I. kasztíliai Izabella egyetlen fiát keresztelték itt. Királyi kápolnájában nyugszik III. Ferdinánd kasztíliai hódító, fia és örököse, Bölcs Alfonso, valamint Igaz Péter. A kápolnák között találhatók a Juan de Cervantes és a Pedro González de Mendoza bíborosok temetési emlékei. Kolumbusz Kristófot és fiát, Diegót is itt temették el.

Az érseki palota a székesegyház északkeleti oldalán található.

Válasszon a Suntransfers reptéri transzfer szolgáltató ajánlataiból: