Prambanani templomegyüttes

Prambanani templomegyüttes

A Prambanan vagy Rara Jonggrang egy 8. századi hindu templomegyüttes Yogyakarta régiójában, Indonéziában, amelyet a Trimūrti-nak, Isten mint Teremtő (Brahma), a Megtartó (Vishnu) és a Romboló (Shiva) tiszteletére szenteltek. A templomkomplexum Yogyakarta városától körülbelül 17 km-re északkeletre található, Közép-Jáva és Yogyakarta tartományok határán.

Az UNESCO Világörökség részét képező templomegyüttes Indonéziában a legnagyobb hindu templom, Angkor Wat után pedig a második legnagyobb Délkelet-Ázsiában. Jellemzője a magas és hegyes építészet, amely a hindu építészetre jellemző, és a magas, 47 méter magas (154 láb) központi épület a templomegyüttes részeként.

A Prambanan eredetileg 240 templomszerkezetből áll; az ősi Jáva hindu művészetének és építészetének nagyszerűségét képviseli, amelyet szintén a klasszikus korszak mesterművének tartanak Indonéziában. A Prambanan sok látogatót vonz a világ minden tájáról.

A következő részekből áll: a fő templomból, amelyet Sivának szenteltek. Továbbá külön templomot kapott Vishnu, Brahma és Nandi, illetve ezek szobrai találhatóak meg a templomegyüttesben.

Válasszon a Suntransfers reptéri transzfer szolgáltató ajánlataiból: