Bourtange erőd

Bourtange erőd

A Bourtange erőd (hollandul: Vesting Bourtange) Hollandia északi részén, a német határ közelében fekszik. Ez a tökéletesen felújított kis erődváros Groningen városától keletre található. Bourtange csillag alakban épült fel, amely jellemző volt ezekre az erődvárosokra. Évszázadokkal ezelőtti rendeltetése az volt, hogy ellenőrizze az egyetlen utat Németország és Groningen városa között. A Bourtange erőd jelenleg történelmi múzeumként szolgál.

Hogy miért érdemes idelátogatni? Mert nem mindennapi látvány a Bourtange erőd, mint ahogy a középkori kisfalu látványa és hangulata sem. Itt a történelem megelevenedik, időutazásban lehet részünk. Gyönyörű építményei és tája vonzza az idelátogatókat.

Lehetőségünk nyílik a középkori építészetet, a gátakat, valamint más különleges építményeket is megtekinteni. A városnak négy múzeuma, számos étterme, történelmi üzlete és egy szállodája van.

Az “erődváros” által, mely Groningenhez közel esik, a természet, a kultúra és a történelem együttese kel életre. Tökéletes kikapcsolódást nyújt nem csak a történelem szerelmeseinek.

Válasszon a Suntransfers reptéri transzfer szolgáltató ajánlataiból: